katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Poziv za učešće na Poslovnim susretima Bosna i Hercegovina – Turska

02.04.2015 1Bosnu i Herecegovinu će 10. aprila 2015. godine posjetiti delegacija privrednika iz regije Canakkale iz Republike Turske. Svrha posjeta je istraživanje prilika za saradnju u prehrambeno-poljoprivrednom sektoru.
U okviru plenarnog dijela Poslovnih susreta, predviđena su obraćanja predstavnika organizatora susreta, kao i prezentacija o investicijskim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji Canakkale. Nakon plenarnog dijela su planirani bilateralni susreti privrednika. Read more...

Zasjedalo Općinsko vijeće Živinice

31.03.2015 1Vijećnici Općinskog vijeća Živinice na jučer održanoj 22. redovnoj sjednici usvojili su Prijedlog Budžeta Općine Živinice za 2015. godinu i Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta Općine Živinice za 2015. godinu. Budžet Općine Živinice za 2015. godinu iznosi 17.413.723,00 KM.

Read more...

Nova kreditna linija za preduzetnike

2015/03/30Imajući u vidu uspješnost implementacije prethodne i jos uvijek aktuelne Kreditne linije, uspostavljene 2012. godine, u iznosu od 100 miliona eura, a sa primarnim ciljem jačanja BH ekonomije, podrške održivom povratku i otvaranju novih radnih MJESTA, TC Ziraat banka d.o.o. obezbijedila je i drugu Kreditnu liniju, u iznosu od 50 miliona eura.

Read more...

Javna rasprava - Regionalna sanitarna deponija komunalnog otpada u Živinicama

javna-raspravaFederalnom ministrastvu okliša i turizma obratio se investitor Javno preduzeće „EKO-SEP“ d.o.o. Živinice zbog izgradnje regionalne deponije za zbrinjavanje komunalnog otapada na lokaciji „Separacija 1“ – Općina Živinice za općine Živinice, Banovići i Kladanj. U vezi sa tim pozivamo sve zainteresirane da uzmu učešće u javnoj raspravi na temu „Studija o procjeni utjecaja na okoliš za izgradnju regionalne deponije za zbrinjavanje komunalnog otpada“ koja će se održati 14.04.2015. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama Općine Živinice (Sala Općinskog Vijeća).

Read more...

Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice

Zgrada-općineKomisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice raspisala je Javni konkurs za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 18. maja – Dana oslobođenja Općine Živinice. U vezi sa tim pozivaju se građani, politički i pravni subjekti, nevladine organizacije i udruženja te druga pravna i fizička lica da podnesu prijedlog za ovaj Javni konkurs.

Read more...

Municipal Mayor

Asim Aljić, v.d.

Asim Aljić, v.d.

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 42 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 4
  • Articles : 367
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 424051