katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Fondacija Mozaik i partnerske Općine pozivaju mlade da se prijave za članstvo u Odbor Omladinske banke za 2015. godinu

coverOmladinske banke omogućavaju mladima da učestvuju u donošenju odluka na lokalnom nivou i da kroz konkretne akcije rješavaju probleme u svojim zajednicama.

Omladinskom bankom uz podršku Fondacije Mozaik i partnerske Općine upravlja deset članova i članica odbora.

Read more...

Javni poziv za odabir korisnika za podizanje zasada kornišona na području Općine ŽIvinice za proljetnu sadnju 2015. godine

javni-pozivU saradnji sa Općine Živinice, Projekat „Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma“ će pomoći zainteresovane korisnike u podizanju zasada kornišona na površini do 1,000m2. Kroz Projekat u saradnji sa Općinom Živinice korisnici će dobiti bespovratnu pomoć za prvu godinu proizvodnje, što uključuje sadni materijal za kornišon, sredstva za prihranu bilja, sredstva za zaštitu bilja i sistem za navodnjavanje, a pokrit će se i troškovi analize zemlje i vode te je osiguran otkup i tržište kornišona.

Read more...

Javna rasprava o Ček-listi Okolinskog plana upravljanja sanacije pruge 14 Brčko-Banovići na dionici Ljubače - Živinice

javna-raspravaFederalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – Jedinica za implementaciju projekata u šumarstvu i poljoprivredi, u saradnji sa JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije, stanovnike Općine Živinice i stanovnike pripadajućih MZ-a da uzmu učešće u Javnoj raspravi o Ček-listi Okolinskog plana upravljanja sanacije pruge 14 Brčko-Banovići na dionici Ljubače-Živinice.

Read more...

Javni poziv za učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Općine Živinice za 2015. godinu

javni-pozivPozivaju se svi budžetski korisnici Općine Živinice kao i svi ostali zainteresovani građani da uzmu učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu budžeta općine Živinice za 2015. godinu, koja će se održati u periodu od 15.- 18.12.2014. godine.

Read more...

Dan državnosti Bosne i Hercegovine

images 4Općinski načelnik Hasan Muratović je uputio čestitku povodom Dana državnosti koji se obilježava 25. novembra. Čestitku prenosimo u cijelosti:

„Poštovani sugrađani,
25. novembra slavimo Dan državnosti Bosne i Hercegovine, historijski događaj za našu državu, kad su na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 1943. godine, udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine kao ravnopravne republike.
U povodu Dana državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno mojim sugrađanima, upućujem iskrene čestitke.“

Municipal Mayor

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 24 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 3
  • Articles : 314
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 348112