katalog informacija

imenik-tel

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

sms-provjera

Uvjerenja za 4 nova profesionalna vatrogasca

06.10.2015 1Općinski načelnik Asim Aljić i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK-a Zdenko Tadić danas su uručili uvjerenja o položenom ispitu za profesionalne vatrogasce. Uvjerenja su uručena Omeru Fejziću, Jasminu Buliću, Muameru Dediću i Almiru Goletiću koji su uspješno položili ispit i postali profesionalni vatrogasci Općine Živinice.

Read more...

Čestitka za Svjetski dan učitelja

svjetski-dan-uciteljaU povodu 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku u kojoj stoji:

„Obilježavajući 5. oktobar Svjetski dan učitelja, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, svim prosvjetnim radnicima upućujem najiskrenije čestitke. Vaša uloga u našem društvu je jako važna, jer radite jedan od najodgovornijih i najvažnijih poslova. 

Read more...

Prezentacija projekta o mogućnostima proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi i izvoza u Tursku

obavjestenjaObavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji su zainteresovani za tov junadi da će se dana 07.10.2015 godine (srijeda) sa početkom u 10 sati u II zgradi općine (Sala općinskog vijeća), održati prezentacija projekta o mogućnostima ulaganja i pokretanja poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi. Read more...

Održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice

vijece 29.09.2015 1Jučer je održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice na kojoj se raspravljalo o 14 tačaka dnevnog reda. Sjednicom je predsjedavala predsjedavajuća Općinskog vijeća Samra Omić Zoletić.

Prva tačka dnevnog reda bila je izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu, a odnosila se prije svega na regulisanje cijevnih propusta u kanalima, kako bi se u narednom periodu spriječili problemi koji se javljaju prilikom poplava, zatim je definisana i zabrana odlaganja odnosno deponovanje životinjskih fekalija, te je zabranjeno svako paljenje i deponovanja smeća na privatnim i javnim površinama.

Read more...

Potpisano 14 Sporazuma o donaciji građevinskog materijala

28.09.2015 1U zgradi Općine Živinice jučer su potpisani tripartitni sporazumi za donaciju u građevinskom materijalu iz Projekta „Hitnog oporavka od poplava-Zajam Svjetske banke“. Sporazumi su potpisani između Općinskog načelnika Asima Aljića, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kojeg zastupa Ministar Edin Ramić i 14 korisnika, porodica čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini na području Općine Živinice. Read more...

Municipal Mayor

Asim Aljić, v.d.

Asim Aljić

PHOTO GALLERY

Users info

Online users

We have 18 guests and no members online

Statistcs

  • Visitors : 4
  • Articles : 475
  • Web Links : 1
  • Articles View Hits : 641135