projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Radionice na temu ''Komunikacija i empatija''

Amica-EducaObavještavamo sve članice Savjeta žena Općinskog načelnika da će Udruženje ”Amica Educa” početi sa održavanjem radionica o temama koje su članice dogovorile na prethodnim sastancima.

S tim u vezi, pozivamo zainteresirane članice Savjeta žena da prisustvuju radionicama na temu ''Komunikacija i empatija'' koje će se održati po modulima i to: prvi modul pod nazivom „4 koraka nenasilne komunikacije“, održat će u zgradi Općine Živinice (velika sala Općinskog vijeća) se od 27. do 29. septembara 2017., u vremenu od 10.00 do 14.00h, dok će za drugi modul „Ljutnja, bijes i agresija“ i treći modul „Zahvalnost”, datum održavanja biti dogovoren naknadno, zajedno sa grupom koja će prisustvovati radionicama.
   
Radionica ''Komunikacija i empatija'' zasnovane su na metodama Nenasilne komunikacije po dr. Marshall Rosenbergu. Radi se o načinu ophođenja gdje se, uz pomoć empatije, olakšava tok komunikacije, pronalazi način za prevazilaženje razlika u mišljenjima i postiže rješenje u konfliktnim situacijama. Pri tome, fokus u komunikaciji se stavlja na osjećanja i potrebe, aktivira se potencijal empatije te se unapređuje upotreba govora koja jača međuljudsku povezanost. Usvajanje novih vještina komunikacije i empatije putem radionica podrazumijeva interaktivno učešće, otvorenost prema iskustvenom učenju i spremnost za rad na sebi.

Radionica je namijenjena svim osobama koje se susreću sa poteškoćama u komuniciranju i odnosima sa drugim ljudima, koje se suočavaju sa čestim konfliktnim situacijama, nemogućnosti ostvarivanja vlastitih potreba i želja, te osobama koje kod sebe primjećuju često prisustvo osjećanja frustracije, ljutnje, straha, nesigurnosti, bespomoćnosti i sl.

Radionica je takođe namjenjena osobama zainteresiranim za usavršavanje vlastitih vještina komuniciranja, povećanje samopouzdanja i samosvjesnosti te poboljšanje kvaliteta svog mentalnog i socijalnog zdravlja te kvalitete življenja uopće.

Voditeljica radionice je Ivona Erdeljac, poslovna psihologinja, trenerica Nenasilne komunikacije po Marshall Rosenberg-u.

Broj učesnika na radionici je ograničen na 20, a od prijavljenih učesnika se očekuje redovno prisustvo na sva tri modula. Prijave na radionice možete izvršiti putem telefona: 035/743-380 i 035/743-372, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili lično u šalter sali Općine Živinice.

Učesnicima koji budu prisustvovali na sva tri modula radionice biti će uručen certifikat.

Navedene radionice se održavaju u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića.

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.