projekti-1

Info centar za mlade

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
INFORMACIJA
vijesti, oglasi, konkursi...
EDUKACIJA
trening, projekti, radionice...
ZAPOŠLJAVANJE
usluge, savjeti, pomoć, CV...
DOKUMENTI
zakon o mladima

savjet3

sms-provjera

facebook
Općina Živinice
na facebooku
tv zivinice
TV Živinice
lokalna televizija
zivinice.ba
Živinice.ba
nezavisni portal
logo-best
Best portal
Živinice

Oglas za radna mjesta za projekat "Zdravlje i starenje"

08012017 0Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković nedavno je, zajedno sa direktoricom ureda Švicarskog Crvenog križa u Bosni i Hercegovini i predstavnikom Crvenog križa Općine Živinice potpisao Ugovor za projekat “Zdravlje i starenje”.

U vezi sa tim, a za potrebe realizacije navedenog projekta načelnik Samir Kamenjaković i sekretar CK Živinice Nermin Aljić jučer su potpisali odluku o raspisivanju oglasa za dva radna mjesta i to: Medicinska sestra- tehničar, općeg smjera - 1 izvršilac i Njegovatelj/ica- 1 izvršilac.

 

Oglas je objavljen danas, 09.01.2018. godine i traje 11 dana od dana objavljivanja.
Oglas u cijelosti svi zainteresirani građani mogu pogledati na oglasnoj tabli Općine Živinice i na linku ispod.

http://opcinazivinice.ba/konkursi/1338-oglas-za-popunu-radnih-mjesta-projekat-zdravlje-i-starenje

Uslovi za poziciju 1. - Medicinska sestra- tehničar općeg smjera su sljedeći: završena minimalno srednja medicinska škola - opći smjer, položen stručni ispit- licenca medicinske sestre, radno iskustvo u trajanju od najmanje 6 mjeseci na istim ili sličnim poslovima nakon sticanja licence, vozačka dozvola „B“ kategorije, poznavanje rada na računaru, poznavanje engleskog jezika, spremnost za timski rad, sposobnost za rukovođenje i upravljanje timom i izražene komunikacijske vještine.
         
Uslovi za drugu poziciju - Njegovatelj/ica su: završen Kurs za njegovatelje/ice javno priznat ili Srednja medicinska škola, vozačka dozvola „B” kategorije, spremnost za timski rad i izražene komunikacijske vještine.

Radna mjesta su na određeno radno vrijeme i obavezan je probni rad u trajanju tri mjeseca.

Ako se prepoznajete sa navedenim uslovima pozivamo vas da prijave s dokazima o ispunjavanju uslova oglasa (kopije diploma, certifikata, potvrde o radnom iskustvu i sl.) i biografijom sa kontakt telefonom, dostavite najkasnije do 19.01.2018. godine putem pošte na slijedeću adresu: Crveni križ Općine Živinice, ul.Oslobođenja br.18., 75270 Živinice ili putem maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. uz obaveznu napomenu za koju poziciju se prijavljujete.

Naime, zbog činjenice da su osobe treće životne dobi skupina koja je socijalno isključena iz raznih društvenih mreža i aktivnosti zajednice, što im otežava pristup zdravstvenim, socijalnim i drugim uslugama, cilj ovog projekta je da se unaprijedi pristup uslugama njege i pomoći u kući za starije i hronično bolesne osobe na području Općine Živinice.

S obzirom da je briga kroz vaninstitucionalne aktivnosti za osobe treće životne dobi na nezavidnom nivou, kroz ovaj projekat želi se, također, doprinijeti pomoći u svakodnevnom životu i poboljšanju socijalne integracije osoba treće životne dobi kroz vaninstitucionalnu brigu. Ovo je prvi put u Živinicama da se pruža ova usluga.Radi se dnevnoj pomoći, maksimalno dva sata po jednoj osobi.

Crveni križ je implementator ovog projekta na području naše Općine i on će koordinisati sa licima kojima je potrebna pomoć njege u kući. Iz Crvenog križa su naglasili da je sad trenutno određeno oko 30 porodica koji će biti obuhvaćeni ovim projektom, odnosno porodice koje u samom početku realizacije projekta trebaju ovakvu vrstu pomoći, međutim, taj broj nije zvaničan i mijenjat će se zavisno od potrebe građana Općine Živinice, te da se nadaju da će i građani naše Općine biti zainteresovani za ovu uslugu.

 

 

Kontakt

Općina Živinice
home iconUl. Alije Izetbegović br.28
      75270 Živinice
      Bosna i Hercegovina

phone-icon-43223 +387-35/743-301; 035/743-303,
fax-icon +387-35/772-125
url www.opcinazivinice.ba
Mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.